Home VinnutíðindiAlivinna Bakkafrost 100% eigari av P/F Faroe Farming

Bakkafrost 100% eigari av P/F Faroe Farming

by OML

Bakkafrost hevur 29 juni avtalað við Sp/f Hjallur at keypa 51% av partabrøvunum í P/F Faroe Farming fyri 75 milliónir krónur. Við keypinum verður Bakkafrost 100% eigari av P/F Faroe Farming við virknaði frá 1. juli 2016.

Samstundis við keypinum av partabrøvunum í P/F Faroe Farming, letur Bakkafrost tvey aliloyvi inn. Aliloyvini, sum verða innlatin, eru Svínáir og Hovsfjørður.

Eftir hetta lýkur Bakkafrost framvegis ásetingarnar í alilóggávuni um ikki at eiga meiri enn 50% av loyvunum í Føroyum.

Í viðmerking sigur Regin Jacobsen, stjóri:

”Bakkafrost roknar við at alingin í Suðuroy kann optimerast munandi framyvir. Gongdin við størri smolti og styttri tíð í sjónum fer eisini at gagna alingini í Suðuroy. Bakkafrost hevur boðað frá munandi útbyggingarætlanum komandi fimm árini – og ein partur av hesum møguleikum kunnu viðføra størri virðisskapan bæði fyri Suðuroynna og fyri Bakkafrost sum heild.”

Um P/F Faroe Farming

P/F Faroe Farming er eitt alifelag við trimum aliloyvum í Suðuroynni. Samlaða tøkan av laksi í 2015 hjá Faroe Farming var 4.681 tons. Eitt av aliloyvunum, sum verður latið inn til myndugleikarnar, er Hovsfjørður og tí fer P/F Faroe Farming at hava tvey aliloyvir.

Nettosølan hjá P/F Faroe Farming í 2015 var 154 milliónir krónur og EBIT 13 milliónir krónur. Úrslitið fyri skatt í 2015 var 10 milliónir krónur. Við árslok 2015 vóru samlaðu ognir felagsins 174 milliónir krónur og eginognin 80 milliónir krónur.

P/F Faroe Farming hevði 59 ársverk í 2015.

Dagligi raksturin hjá P/F Faroe Farming verður óbroyttur og P/F Faroe Farming verður eitt dóttirfelag hjá P/F Bakkafrost. Frá 1. januar 2017 verður P/F Faroe Farming lagt saman við Bakkafrost Farming.

 

Handilin er treytaður av góðkenning frá avvarðandi myndugleikum.

 

 

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.