Home Fólk & Samfelag Hjálparpakki 4 verður nú settur í verk!

Hjálparpakki 4 verður nú settur í verk!

by OML

Hjálp, hjálp og aftur hjálp! Jú føroyingar eru, hesar Koronamerktu dagar, gestir í einum veruligum hjápargildi, har vit sjálvi eru vertir.

Higartil hevur fólkið í hesum frálíka Føroyalandi hjálpt ymiskum samfelagsbólkum, sum á ein ella annan hátt, merkja ella fara at merkja tann fíggjarliga smeitin, ið stendist av koronavirusinum. Fyrst varð hjálparpakki 1 kunngjørdur, ið skuldi verða fyri alt fólkið og fyritøkur -ein sera umfevnandi pakki, við fyrsta eygnabrá. Men so var ikki. Summi stóðu ikki nevnd á “til og frá” lepanum á hesum góða pakka, og tí var hjálparpakki 2 givin -somuleiðis til fólk og fyritøkur í Føroyum. Men tað vóru fleiri, ið ynsktu sær nakað annað í pakkan, og tá ið nakað av gávupappíri leyp av, eftir at tveir teir fystu pakkanir vóru pakkaðir inn og givnir, so kundu vit líka so væl geva ein hjálparpakka afturat. Tí góvu vit hjálparpakka 3 til okkum sjálvi, frá okkum sjálvum, og vit fegnaðust um at ferðavinnan og menta- og listafólk, nú eisini vóru boðin við í hettar hjálpargildið, har sokallaða “temaið” er “Korona” (um tú ikki er við uppá Koronatemaið, so verður tú støðgaður í hurðini. Tí heilt erligt, um tú ikki er við uppá korona, hví vilt tú so yvirhøvur at koma til hettar gildið?).

Eftir at innihaldið í hjálparpakka 3 varð avdúkað fyri viku síðani, birtist vón í bløðandi amatørleikara hjørtum Klaksvíkar sjónleikarafelags. “Vit eru listafólk. Vit fáa eisini pakka!” vónaðu vit. Tað er jú soleiðis, at sjálvt um okkum dáma best at geva, so er eisini deiligt (og neyðugt) hjá okkum at fáa av og á. Tí tað vit fáa, hjálpir okkum at geva -áhaldandi.

Tí hevur tú nú møguleika at seta í verk hjálparpakka 4, ið kann koma í staðin fyri atgongumerkið, tú annars hevði keypt til Norðoyastevnuteitið 2020.

Norðoyastevnuteitið er vanliga staðið har vit øll hjálpast við at nøkta teir tørvir, vit nú einaferð hava. Tað er her vit hjálpa tykkum við at venja láturmusklarnar, lætta um dapurhugan og eftirlíka tykkara forvitni. Og tað er her, at tit hjálpa okkum við at breiða útyvir kistubotnin.

Noy! Hjálparpakki 3 hjálpti okkum ikki, tí eitt hvørt yvirskot ið hevði staðið av Norðoyastevnuteitinum, skal beint í landskassan aftur. Og tað er júst á Norðoyastevnu, at vit við tiltikna teitinum, hava møguleika at fáa eitt yvirskot, ið skal gjalda fyri aðrar leikir og tiltøk. Vit vilja so fegin áhaldandi hava møguleika fyri at tokkabinda tykkum, við okkara ótømandi hugflogi og virkismátti.

Ja! Eg vil fegin seta í verk hjálparpakka 4 (leinkja til atgongumerki.fo) https://www.atgongumerki.fo/1140457/hjalparpakki-4-klaksvikar-sjonleikarafelag-at-frama

Vit í Klaksvíkar sjónleikarafelag halda í hvussu so er á fram at geva. Hettar gera vit eitt nú til stroymda tiltakið á Norðoyastevnu, men nú tá ið temaið til hjálpargildið er korona, so eru vit sjálvandi við uppá tað!

Gerið so væl Føroya fólk: Koronavirus “syng við sjónbandalag”, ið kann hjálpa tykkum at finna fram góða lagið hesar koronadagar.

Góða Norðoyastevnu!
Klaksvíkar sjónleikarafelag.

(Leinkjan til sjónbandalagið er her niðanfyri)

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2Fkg2z86aSVoo%3Ffbclid%3DIwAR0pRRLJaEJQhSaA_R9DpD2_GsAV6LA2m4ZJtMssUNo5k6RejUzff6qb2u0&h=AT0_k0BaJD-VZA4ykuMD4IsVJy-_bkXOzgpShcjsYJfLJZD3IVFLAapjawXJLTAIIc6dgMJCKfp32mKXna-Sys2KHf-2g3mTtb0ctlAFDolVbWdB_I1ggDyj_Xls6c-L2DzZTg

 

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.