24.FO
Home Fólk & Samfelag EITT NÝTT BÚTILBOÐ FYRI UNG VERÐUR STAÐSETT Í KLAKSVÍK

EITT NÝTT BÚTILBOÐ FYRI UNG VERÐUR STAÐSETT Í KLAKSVÍK

klaksvik.fo

Elsebeth Mercedis Gunnleygsdóttur, landsstýriskvinna, og Jógvan Skorheim, borgarstjóri, fegnast um góða samstarvið millum Almannamálaráðið, Almannaverkið og Klaksvíkar kommunu, ið samstarva um at lata upp eitt nýtt bútilboð til ung við menningartarni og øðrum samansettum trupulleikum.


Elsebeth Mercedis Gunnleygsdóttur, landsstýriskvinna í almannamálum, hevur tikið avgerð um, at Almannaverkið kann skipa eitt bútilboð til 5 ung við menningartarni og øðrum samansettum trupulleikum, og á fundi hósdagin í farnu viku samtykti Klaksvíkar býráð einmælt at umvæla og innrætta ein bygning til endamálið.

Talan er um ein bygning sentralt í Klaksvík við Jústabrekku 1, sum áður hevur verið brúktur til posthús og løgreglustøð. Kommunan ognaði sær hendan bygningin fyri nøkrum árum síðan og hevur brúkt hann til granskingardepil og seinastu árini til serskúla.

Eitt trygt og mennandi tilboð til ung

Hesin nýggi stovnur hjá Almannaverkinum er til fimm ungfólk við lættari menningartarni, sum hava ein samansettan tørv, og har tørvur er á einum bútilboð í tryggum umhvørvi.

– Eg fegnist um, at vit í góðum samstarvi við Klaksvíkar kommunu kunnu útvega tryggar karmar fyri ungfólk við avbjóðingum, har arbeitt verður fram ímóti, at hesi eru í persónligari menning og kunnu taka skilagóðar avgerðir, sum økir um teirra møguleika til útbúgving, arbeiði og framtíðarbústað, sigur Elsesbeth Mercedis Gunnleygsdóttur, landsstýriskvinna.

Partur av býarmenningini í Klaksvík

Jógvan Skorheim, borgarstjóri, fegnast um tað góða samstarv, sum Klaksvíkar kommuna hevur við bæði landsstýriskvinnuna, Almannamálaráðið og Almannaverkið, sum saman hava tikið fleiri tøk at veita fleiri borgaratænastur í næst størsta býnum í landinum.

– Eg fegnist eisini um ta dyggu uppbakking, hetta týðandi arbeiði fær frá øllum býráðslimum, nú farið verður víðari við verkætlanini, sum tað í løtuni verður arbeitt við at tilrættaleggja og innrætta hølini til nýggja stovnin.

– Saman við fleiri øðrum átøkum er hetta ein partur av býarmenningini her í Klaksvík, sum bjóðar alsamt fleiri tilboð, tænastur og møguleikar til sínar borgarar, sigur Jógvan Skorheim.

Fyrireikandi arbeiðið er nú byrjað at innrætta hølini til nýggja stovnin, sum letur upp tann 1. desember í ár, og tá verkætlanin er komin longur, fer Almannaverkið undir tilgongdina at lýsa eftir starvsfólkum.

- Advertisment -

Most Popular

Rentan á orku- og elbillánum lækkar niður í 1,75 %

Frá 1. oktober 2020 lækkar rentan á orku- og elbillánum niður í 1,75%. Ítøkiliga merkir hetta, at eitt húsarhald, sum hevur lán til ein...

Børn og ung skulu hava frítíðarkort

 Vit vilja raðfesta børn og ung, gera tað lættari hjá øllum at gerast partur av frítíðarlívinum í kommununi og samstundis geva ein fíggarligan lætta...

Millum korona og pakkaloysnir í høvuðsstaðnum

Tíðargrein Óli M. Lassen, siviløkonomur Eg veri oftani spurdur um vit ikki skjótt fáa afturgongd í búskapinum og kemur ikki ein kreppa ?. Útsagnir sum...

Klaksvíkar kommuna og framtíðin

- rakstur, íløgur og langtíðarætlanir  Vinnuligur framburður við treystum íløguhugi í vinnuna hava skapt og skapa framvegis stóra framgongd í Klaksvík. Søgan vísir okkum á...

Seneste kommentarer