24.FO
Home Tíðindir Atlantic Airways gjørt samstarvsavtalu við AirFrance-KLM

Atlantic Airways gjørt samstarvsavtalu við AirFrance-KLM

Atlantic Airways hevur júst gjørt eina samstarvsavtalu við stóra franskt/hollendska flogfelagið AirFrance-KLM, sum vil styrkja um sína støðu í Føroyum. Talan er um eina sokallaða interline-avtalu.

Við avtaluni gerast Føroyar meiri atkomuligar fyri ferðafólkum úr 314 ymsum ferðamálum í 116 ymsum londum, og Atlantic Airways kann sostatt taka uppaftur størri lut í menningini av føroyskari ferðavinnu við at bjóða einum stórum marknaði av útlendskum ferðafólkum lættari og betri atgongd til Føroyar.

Hjá AirFrance/KLM fegnast tey um møguleikan at kunna bjóða sínum ferðandi Føroyar sum ferðamál við øllum tí vakra, ið okkara land hevur at bjóða.

“Føroyar eru í eini jaligari menning, og tí vilja vit fegin vera ein partur av og stuðla. Tí gera vit tað lættari at ferðast til hetta væl umtókta ferðamálið. Okkara fráferðir hóska væl bæði til teirra, sum ferðast í arbeiðsørindum og til teirra, ið vilja uppliva Føroyar og frálíku, føroysku náttúruna,” sigur Anita Wagner Feddersen, landastjóri í AirFrance-KLM í Danmark.

Føroyingar fáa sjálvandi eisini ágóða av avtaluni, sum økir um møguleikarnar hjá føroyingum at ferðast út í heim – bæði til gaman og í vinnuligum ørindum.

“Vit eru sera fegin um nýggja samstarvið við AirFrance-KLM, tí við henni knýta vit Føroyar í eitt stórt, altjóða netverk av ferðamálum í øllum heiminum og gera Føroyar uppaftur meira atkomuligar,” sigur Jóhanna á Bergi, stjóri í Atlantic Airways.

KLM flýgur 48 ferðir um vikuna úr Amsterdam til Keypmannahavnar, 35 ferðir til Billund og 27 ferðir til Aalborg. Air France hevur 14 fráferðir um vikuna úr Billund til París og 35 fráferðir um vikuna úr Keypmannahavn til París. Harumframt eru eisini góð sambond víðari við AirFrance-KLM ferðamál úr bæði Bergen og Edinburgh, hagar Atlantic Airways eisini flýgur beinleiðis.

- Advertisment -

Most Popular

SUMMAR VIÐ TJÓÐSAVNINUM

Tjóðsavnið hevur sett saman eina røð av spennandi upplivingartúrum í summar. Túrarnir venda sær til bæði børn og vaksin, sum vilja uppliva okkurt øðrvísi...

Fiskaaling, Tari og Hiddenfjord í týskum sjónvarpi

Arte TV, sum er knýtt at kenda týska tíðarritinum Der Spiegel, hevur framleitt eina sjónvarpssending Føroysk taraframleiðsla er partur av heimildarfilmi, sum týska Arte TV,...

Nú verður summar í havn

Herfyri sóknaðist kommunan eftir hugskotum til, hvat kommunan kann bjóða í summar. Knappliga 200 uppskot komu inn, og stívliga helvtin vóru hugskot um, hvat kann...

Fregnartanastan hjá verjuni sigur at danskir stovnar og fyritøkur er í vand fyri njósning á netinum

Les fragreiðingina her frá donsku fregnartænastuni hjá verjuni. Hóttanarmeting frá CFCS fyri 2020 Center for Sybersikkerhed Forsvarets Eterretningstjeneste vurderer, at danske myndigheder og virksomheder er truet...

Seneste kommentarer