Home Heim & Frítíð Eldur í Split í dag

Eldur í Split í dag

by OML

Seinrapartin í dag kom eldur í vøksturin beint við strondina og beint við Hotel Zagreb í liggur einar 4 km uttanfyri Split, Sløkkiliðið var skjótt á staðnum og royndi at basa eldinum.

Tað sá sera ógvusligt út tá eldur komi í trøð og annan vøkstur. Nógvur roykur kom frá eldunum og var fest í báðumegin ein nógv trafikeraðan veg. Sløkkiliðið fekk tamarhald á eldinum og lukkutíð nakrar tímar eftir fór toran at gánga og tað fór at regna. Nú er aftur turt og 28 gradir í Split.

Í Split búgva umleið 180.000 íbúgvar og er Split næststørsti býur í Kroatia. Í Kroatia búgva gott 4,2 millonir íbúgvar og liggur Split tætt við eitt anna kent ferðamál nevniliga Dubrovnik. Høvuðsstaðurin í Kroatia er Zagreb og har búgva gott 792.000 íbúgvar.

Myndir: Her eru nakrar myndir frá Split og Dubrovnik

dav
dav
dav
dav
sdr
dig

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.