Home Tíðindir Byggibólkurin fyri nýggjan dagstovn farin til verka

Byggibólkurin fyri nýggjan dagstovn farin til verka

by OML

Byggibólkurin, sum skal fyrireika byggingina av nýggjum dagstovni Oman Valrætt, er nú farin til verka og fer ætlandi í oktober mánað at handa býráðnum eitt tilmæli um byggiskrá, sum tá verður lagt fyri avvarðandi nevndir og býráðið til viðgerðar, upplýsir Jógvan Skorheim, borgarstjóri.

 Á fundi í desember 2016 samtykti Trivnaðarnevndin børn og ung, at farast skuldi undir arbeiðið at gera byggiskrá fyri nýggjan dagstovn á eystara armi við býlingin undir Grashjalla.

 Málið um manning av arbeiðsbólki og fígging av hesum arbeiði varð lagt fyri Trivnaðarnevndina børn og ung í februar mánað, og í mars mánað samtykti býráðið tilmælið frá nevndini um arbeiðsbólk at gera byggiskránna fyri nýggja dagstovnin.

 Í samtyktini liggur, at hesin dagstovnur skal byggjast Oman Valrætt sum partur av tí vaksandi býlinginum Oman Valrætt, undir Grashjalla og millum Hjalla.

 Í arbeiðsbólkinum sita hesir limir: John Færø, trivnaðarstjóri, Sigrun Vágstún, barnaansingarsamskipari, Sverri Michalsen, byggifulltrúi/byggifrøðingur, Høgni Kastalag, arkitektur frá FuglArk, Maja Høsted, stovnsleiðari, Rannvá á Steig, námsfrøðingur og Diana Bertholdsen, námsfrøðingur.

 Mánadagin hevði bólkurin sín fyrsta fund, har borgarstjórin handaði teimum arbeiðssetningin og ynskti teimum góða eydnu við arbeiðnum, sum ætlandi skal verða liðugt í oktober mánað.

 Hesin nýggi dagstovnurin er partur av íløguætlan býráðsins fyri tey komandi árini, og tá ið byggibólkurin í heyst hevur gjørt sítt arbeiði, verður ein tíðarætlan løgd fyri, nær hesin stovnurin skal hann standa klárur at taka í brúk, upplýsir Jógvan Skorheim, borgarstjóri.

kelda: klaksvik.fo

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.