Home Fólk & Samfelag Samgongan raðfestir vardar bústaðir í Suðurstreymoy

Samgongan raðfestir vardar bústaðir í Suðurstreymoy

by OML

Samgongan hevur gjørt av at seta neyðug tiltøk í verk fyri at bøta um bústaðarumstøðurnar hjá fólki við serligum tørvi, og hevur tí í tíðarskeiðnum 2017 – 2022 í hyggju at seta áleið 200 mió. kr. av á fíggjarlógini til átøk, sum fara at útvega fleiri og tíðarhóskandi vardar bústaðir í Suðurstreymoy. Hetta kom fram á tíðindafundinum í morgun í Fíggjarmálaráðnum, har játtanarkarmarnir vórðu lagdir fram.

“Tað er avgerandi neyðugt, at vit nú raðfesta bústaðir og harvið virðilig kor til okkara veikastu borgarar, sum í so mong ár hava staðið í aftastu røð, tá um bústaðir ræður” sigur Eyðgunn Samuelsen, landsstýriskvinna.

Ein frágreiðing er gjørd, sum lýsir støðuna á vardu bústøðunum kring landið. Í frágreiðingini verður staðfest, at tað er serliga í Suðurstreymoy, at støðan er ring.

Átøkini tey næstu árini fevna um bústaðir til fólk við menningartarni, sálarsjúku, og seinheilaskaða, umframt at byggja nýggjan bú- og viðgerðarstovn til børn og ung við autismu og eitt nýtt barnaheim.

Nógv fólk standa í dag á bíðilista til vardan bústað. Við hesi ætlan verður mett, at bíðilistin til vardar bústaðir minkar munandi, umframt at tey gomlu sambýlini verða niðurløgd soleiðis, at tey, ið húsast í umbygdum sethúsum fáa meira virðiligar bústaðir. Mett verður eisini, at fleiri borgarar við hesum fáa dagtilboð og umlætting.

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.