Home Heim & Frítíð Rom í góðveðrið

Rom í góðveðrið

by OML

Var á Pæturstorginum og  uttanfyri Vatikanstatin í dag. Tað var omanfyri 30 gradir og har var nógv ferðsla og nógv fólk í Italienska høvuðsstaðnum í dag. Her eru nakrar myndir

IMG_2071

Eitt sindur um Rom

Rom (italienskRoma) er hovedstad i Italien og landets største og mest befolkningsrige by med mere end 2,7 millioner indbyggere.[1] I metropolregionen er der en population på ca. 5 millioner. Byen er lokaliseret i den centralvestlige del af den italienske halvø, hvor floden Aniene løber sammen med Tiberen.[2]

Vatikanstaten er en enklave i Rom, som er Den Hellige Stols suveræne territorium. Denne stat er den mindste nation i verden.

Rom er i dag moderne og kosmopolitisk. Byen er den tredjemest besøgte turistdestination i EU[3]og en by med stor kulturel og politisk betydning. Dens internationale lufthavn Fiumicino er den største i Italien. Byen huser hovedkontorer for størstedelen af alle større, italienske virksomheder, ligesom hovedafdelinger for tre af verdens 100 største virksomheder er placeret her (EnelEni ogTelecom Italia).[4]

wikipedia.org

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.