Home TíðindirÚtland Danski uttanríkisráðharrin ger viðmerkingar til terror í Bruxelles

Danski uttanríkisráðharrin ger viðmerkingar til terror í Bruxelles

by OML

Terrorangrebet i Bruxelles – udtalelse fra Udenrigsminister Kristian Jensen

”Jeg fordømmer på det kraftigste terrorangrebene i Bruxelles i dag. Gerningsmændene er gået efter at ramme selve symbolet på vores europæiske fællesskab, og de steder, hvor vi færdes frit. Vores stærkeste modsvar er at stå sammen og ikke lade vores demokrati, frihed eller levevis give efter for frygt og afmagt. Vi skal vise, at vores vilje til frihed er stærkere end deres trang til undertrykkelse.

Terrorangrebene er ikke bare et angreb på Belgien, men et angreb på hele Europa. Danmark står i dag side om side med det belgiske folk, og sender vores dybeste medfølelse og tanker til ofrene og de efterladte.

Oven på morgenens bombeeksplosioner i Bruxelles har vi nu indkaldt den Internationale Operative Stab til møde i Udenrigsministeriet kl. 13. Her vil Rigspolitiet, Beredskabsstyrelsen, ministerier samt repræsentanter for rejsebranchen tage bestik af situationen i Bruxelles og koordinere danske myndigheders videre indsats.

Jeg har taget kontakt til min belgiske udenrigsministerkollega, Didier Reynders, og Udenrigsministeriet har tæt kontakt til de belgiske myndigheder. Vi følger situationen nøje og Borgerservice i Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere i Bruxelles til at følge Borgerservices anvisninger. Indtil videre har vi ingen oplysninger om danskere blandt de sårede og dræbte”, siger Kristian Jensen.

kelda: um.dk  22.03.2016  14:52

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.