Home Tíðindir Svenska tíðindakvinnan er funnin deyð – video frá tíðindafundinum í KBH

Svenska tíðindakvinnan er funnin deyð – video frá tíðindafundinum í KBH

by OML

Løgreglan í keypmannahavn upplýsur í morgum at tað er DNA match millum torso í var funnin í sjónum við Køge víkina og svensku kvinnuna Kimm Wall.

Svenski sjournalisturin í hvarv í samband við eina samrøðu við kavbátaeigaran Peter Madsen er nú funnin deyð.

Talan er um eina torso. (Ein torso er ein kroppur uttan høvur, armar og bein).

 Videbrot frá tíðindafundndinum í morgun 23-08-2017 – 24.fo
(orsaka ljóðgóðskuna)

 

Tíðindafundir á Politigarðinum í Keypmannahavn from 24fo.net on Vimeo.


Tíðindafundur verður í morgun klokkan 9 á Politigarðinum í Keypmannahavn.

24.fo var á tíðindafundinum. (orsaka ljóðgóðskuna)

Á fundinum í morgun var sagt at tey hava funnið DNA match millum likið av Kim Wall og hennara tannbust og harbust ið vóru umborð á kavbátinum. Eisini sigur løgreglan at roynt hevur verið at søkkja líkið og samstundis skera í tað so tað ikki kundi flotna. Løgreglan sigur at teir meta, at teir nú hava gjórt stórt frambrot í kanningararbeiðinum.

Videbrot 2 frá tíðindafundinum

Tíðindafundir á Politigarðinum í Keypmannahavn – 24.fo from 24fo.net on Vimeo.

Mynd 24.fo

Advokaturin hjá Peter Madsen sigur við BT, at hann heldur fast tað frágreiðingin hann gav á grundlógaravhoyring tann 12 august at talan var um eina vanlukku. les meira her BT 

Hetta sigur Københavns Politi tann 22-8-2017

Hetta skrivar Københavns Politi tann 21 august í tíðindaskrivið

Ulykke ombord på ubåden

Pressemeddelelse   •   Aug 21, 2017 09:56 CEST

Københavns Byret har i dag på baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer ophævet dele af dørlukningen. Nedenstående kan derfor nu meddeles:

  • ”Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen”.

Såvel de svenske som de danske søfartsmyndigheder har udarbejdet et konkret track af ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund. Ruten ligger alene i dansk farvand i henholdsvis det sydlige Øresund samt den nord- og vestlige del af Købe Bugt.

Danske søfartsmyndigheder har i fredags foretaget konkrete dyk på denne rute, hvilket vil fortsætte i dag, hvor den maritime indsats udover dykkere også omfatter et fartøj med sonar udstyr.

Svensk politi og øvrige myndigheder har henover weekenden gennemført søg fra såvel helikopter som fra skibe. Det vil de fortsætte med mandag.

Skulle der i løbet af dagen fremkomme væsentlige nye oplysninger vil disse blive udsendt på en pressemeddelelse. Københavns Politi har ikke yderligere oplysninger p.t.

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.