Home TíðindirÚtland Hanus Poulsen sjómanstrúboðari í Danmark

Hanus Poulsen sjómanstrúboðari í Danmark

by OML

Hanus Poulsen er føddur í Føroyum og er útbúgvin skips elektrikari. Tann 1 februar byrjar hann sum sjómanstrúboðari. Hetta skrivar Danska Sjómansmissiónin.

57-årige Hanus Poulsen, Slagelse, er fra 1. februar ny sømandsmissionær på Sjælland og Bornholm, hvor han skal besøge skibene i havn og snakke med besætningen om Gud og alting. Han er født på Færøerne, opvokset i en fiskerfamilie og uddannet skibs-elektriker, så søfolk og fiskere er han kendt med, og han glæder sig til at bruge sin arbejdstid i det maritime miljø, hvor arbejdssproget er både dansk og engelsk. De sidste 15 år har han boet i Danmark.
”Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til at møde søfolkene, for jeg brænder for samtalen på tomandshånd og muligheden for at fortælle om kristendommen – ikke proppet ned i halsen på folk, men hvis det falder naturligt ind i snakken”.

I 1998 tog hans eget liv en markant drejning. Fra at have stort set hver weekend fyldt med druk og en slåskamp i ny og næ, mødte Gud ham den 18. juni, mens han sad og ventede i en lastbil. Han kedede sig, og der lå en bibel, som han slog op i og læste om den fortabte søn, som Gud byder velkommen hjem med megen omsorg. Pludselig kunne han se, det var ham. Og at han havde brug for Gud i sit liv, så han bad til Gud og blev fyldt af en ganske ny fred, som han ikke før havde kendt. Siden har han stort set ikke rørt alkohol, men han har ofte læst i sin Bibel, og via den får han inspiration til at leve sit liv.

Hanus er gift med Maria, har tre børn og syv børnebørn. I sin fritid cykler han en tur, men snart følger han en gammel drøm om at spille dart igen. Det gjorde han også hjemme på Færøerne.

Sømandsmissionen har otte sømandsmissionærer ansat. 7 herhjemme og 1 i Grønland.

Kelda & mynd Sømandsmissionen

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.