Home Tíðindir Danska úttanríkisráðið mælir frá at fara til partar av Egyptalandi

Danska úttanríkisráðið mælir frá at fara til partar av Egyptalandi

by OML

Her kanst tú lesa nýggjastu meting hjá danska uttanríkisráðnum:

Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til den sydlige del af Sinai-halvøen, inkl. Sharm el Sheikh.

Beslutningen om at ændre rejsevejledningen er truffet på anbefaling fra Transport- og Bygningsministeriet og er begrundet i en luftfartssikkerhedsmæssig vurdering baseret på de oplysninger, som myndighederne modtog i løbet af fredag den 6. november.

Sikkerhedssituationen i Sharm el Sheik vurderes ikke at være af en sådan karakter, at danskere i byen skal evakueres.

Myndighederne er og vil også i de kommende dage være i tæt kontakt med rejsebranchen og luftfartsselskaberne om håndteringen af de mange praktiske spørgsmål, som ændringen af rejsevejledningen medfører.

Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger og bortførelser i hele Egypten, herunder i Kairo, Alexandria og andre turistdestinationer. Der er særlig høj risiko for terrorangreb på den nordlige del af Sinai-halvøen.

Terrorangreb retter sig først og fremmest mod sikkerhedsinstitutioner, men der er også set en stigning i angreb rettet mod vestlige mål og ved turistattraktioner. En Sinai-baseret terrorgruppe har således offentligt bekendt deres støtte til Islamisk Stat og erklæret, at man ønsker at ramme vestlige mål.

  • Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen.
  • Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til det sydlige Sinai, som inkluderer Sharm el Sheikh.
  • Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til det øvrige Egypten. Dette gælder dog ikke rejser til det centrale Kairo, Alexandria og turistområderne ved Rødehavet (herunder Hurghada) samt Luxor og Aswan, og nilkrydstogter imellem disse byer og Abu Simbel.

6-11-2015

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.