Home Tíðindir Røða: Føroyar ganga undan á orkuøkinum

Røða: Føroyar ganga undan á orkuøkinum

by OML

Norðanlond eiga at seta eina felags grøna vakstrarætlan út í kortið, har grøn orka og vøkstur renna saman. Tað segði løgmaður millum annað í røðu síni í Reykjavík seinnapartin, tá ið stjórnarleiðararnir í Norðanlondum umrøddu evnið: “Hvordan kan vi øge muligheden for et tættere samarbejde i Norden?”

Løgmaður vísti á, at Føroyar hava sett sær stór mál á orkuøkinum.

-På Færøerne har vi taget den ”grønne førertrøje” på. Vi er i gang med en grøn revolution. Den nye regerings ambition er, at al energi skal være grøn i 2030. Planen er, at al energi på land skal komme fra vedvarende energikilder såsom vand, vind, sol og havstrømme, segði Aksel V. Johannesen í røðu síni.

Røðan hjá løgmanni kann lesast her

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.