Home Fólk & Samfelag Fregnartanastan hjá verjuni sigur at danskir stovnar og fyritøkur er í vand fyri njósning á netinum

Fregnartanastan hjá verjuni sigur at danskir stovnar og fyritøkur er í vand fyri njósning á netinum

by OML

Les fragreiðingina her frá donsku fregnartænastuni hjá verjuni. Hóttanarmeting frá CFCS fyri 2020

Center for Sybersikkerhed

Forsvarets Eterretningstjeneste vurderer, at danske myndigheder og virksomheder er truet af en omfattende og voksende spionage via internettet. Truslen kommer især fra statsstøttede aktører, der udfører spionage med henblik på at bruge informationer til at understøtte deres egen økonomiske, militære og samfundsmæssige udvikling. Den teknologiske udvikling gør, at cybertruslen er meget dynamisk. Dette stiller store krav til detektionsevne, sikkerhedsforanstaltninger og beredskab.

Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed (CFCS) definerer cybertrusler som trusler fra cyberangreb, hvor en aktør forsøger at forstyrre eller få uautoriseret adgang til data, systemer, digitale netværk eller digitale tjenester. Anden brug af internettet med ondsindet formål, såsom rekruttering til terrorgrupper via sociale medier eller salg af narkotika på internettet, indgår ikke i denne definition af cybertrusler.

Cybertruslen mod Danmark 2020

Cybertruslen mod Danmark 2019Formålet med denne årlige, nationale trusselsvurdering er at redegøre for den samlede cybertrussel, der møder danske myndigheder og virksomheder. Truslen er størst fra cyberspionage udført af stater og fra cyberkriminalitet. (English version)

Trusselsvurdering: Hackere misbruger legitime programmer i cyberangreb

Hackere misbruger legitime programmerDenne trusselsvurdering beskriver en angrebsteknik, hvor hackere misbruger ofrets egne programmer. Teknikken kan være svær at opdage, men virksomheder og myndigheder har mulighed for at mindske angrebsfladen og beskytte sig bedre imod den.

Trusselsvurdering: Digitale gidseltagere på storvildtsjagt

Truslen fra ransomwareDer er på globalt plan på ny en stigende trussel fra målrettede ransomware-angreb mod myndigheder og virksomheder. Center for Cybersikkerhed vurderer, at truslen mod danske myndigheder og virksomheder også er stigende. Målrettede ransomware-angreb har i enkelte tilfælde ramt danske virksomheder.

Trusselsvurdering: Cyberangreb mod leverandører

Truslen fra bevidste og ubevidste insidereFremmede stater og kriminelle angriber ofte deres mål gennem forsyningskæden ved at kompromittere leverandører. Denne trusselsvurdering kan bruges af virksomheder og myndigheder til at sætte fokus på cybertruslen mod forsyningskæden. (English version)

Trusselsvurdering: Cybertruslen fra bevidste og ubevidste insidere

Truslen fra bevidste og ubevidste insidereFormålet med denne trusselsvurdering er at orientere ledelsen vedmyndigheder og virksomhederom truslen fra insidere med adgang til forretningskritiske it-systemer. Medarbejdere, som er uopmærksomme, uagtsomme eller har ondsindede intentioner, kan forårsage skadelige kompromitteringer af informationssikkerheden i disse organisationer. (English version)

Trusselsvurdering: Cybertruslen mod telesektoren

Trusselsvurdering: SøfartTrusselsvurderingen redegør for cybertrusler, der er rettet mod den danske telesektor. Telesektoren i Danmark er vigtig for samfundets funktion, stabilitet og økonomi. Hensigten er at orientere telesektoren om truslerne, så den bedre kan beskytte sig. Trusselsvurderingen kan eksempelvis indgå i sektorens arbejde med den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed. (English version).

Trusselsvurdering: Cybertruslen mod søfartssektoren

Trusselsvurdering: SøfartTrusselsvurderingen redegør for cybertrusler, der er rettet mod den danske søfartssektor. Søfartssektoren i Danmark er vigtig for samfundets funktion, stabilitet og økonomi. Hensigten er at orientere søfartssektoren om truslerne, så den bedre kan beskytte sig. Trusselsvurderingen kan eksempelvis indgå i sektorens arbejde med den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed. (English version)

Trusselsvurdering: Transportsektoren

Trusselsvurdering: TransportDenne trusselsvurdering redegør for cybertrusler, der er rettet mod den danske transportsektor. Transportsektoren i Danmark er vigtig for samfundets funktion og stabilitet. Hensigten er at orientere transportsektoren om truslerne, så den bedre kan beskytte sig. Trusselsvurderingen kan eksempelvis indgå i risikovurderingen for sektoren i forbindelse med den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed.

Cybertruslen mod luftfartssektoren

Trusselsvurderingen beskriver cybertruslen mod den danske luftfartssektor. Vurderingen analyserer dermed truslen mod danske lufttrafikstyrings- og luftfartsmyndigheder, lufthavne, flyselskaber og underleverandører til flyproducenter. (English version)

Trusselsvurdering: Energisektoren

Trusselsvurdering: EnergisektorenTrusselsvurderingen redegør for de cybertrusler, som er rettet mod energisektoren i Danmark. Energisektoren har direkte betydning for samfundets funktion, stabilitet og sikkerhed. Trusselsvurderingen udgives til anvendelse i bl.a. risikovurderingen for sektoren i forbindelse med den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed. (English version)

Trusselsvurdering: Cybertruslen mod finanssektoren

Trusselsvurdering: FinanssektorenTrusselsvurderingen redegør for de cybertrusler, der er rettet imod den danske finanssektor. Finanssektoren i Danmark er vigtig for samfundets funktion, stabilitet og økonomi. Hensigten er at orientere finanssektoren om truslerne, så den bedre kan beskytte sig. Trusselsvurderingen kan eksempelvis indgå i risikovurderingen for sektoren i forbindelse med den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed. (English version)

Trusselsvurdering: Cybertruslen mod sundhedssektoren

Trusselsvurdering: SundhedssektorenDenne trusselsvurdering redegør for cybertrusler, der er rettet imod den danske sundhedssektor. Sundhedssektoren i Danmark er vigtig for samfundets funktion, stabilitet og velfærd. Hensigten er at orientere sundhedssektoren om truslerne, så den bedre kan beskytte sig. Trusselsvurderingen kan eksempelvis indgå i risikovurderingen for sektoren i forbindelse med den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed. (English version)

 

Her er link til frágreiðingina trýst her

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.