Forhøjet cybertrussel mod Færøerne

Efterretninger viser, at der i øjeblikket er en forhøjet risiko for cyberangreb mod Færøerne. Det er særligt ddos-angreb, som forventes at ramme Færøerne. Alt tyder på at angrebene er udføres af organisationer og enkeltpersoner der er imod grindedrab.

Færøernes Politi – 2018-08-22 12:56

De seneste dage har der været mindst to alvorlige DDoS-angreb mod to separate færøske hjemmesider, som medførte at siderne var uvirksomme i en periode. De samme personer mistænkes også for at have hacket en specifik færøsk hjemmeside, og lækket loginoplysninger, både emailadresser og kodeord.

Det anbefales, at alle virksomheder og myndigheder den næste tid holder ekstra godt øje med deres IT-systemer, logs, firewalls m.m.

Ulrik Andersen, politiassistent

Teknisk Efterforskning

Færøernes Politi