Home VinnutíðindiFiskivinna Øgiligur stuðul í EU

Øgiligur stuðul í EU

by OML

Fiskivinna: Portalurin skrivaði í gjár at “Ein nýggj kanning, sum um dagarnar er almannakunngjørd, vísir, at ES-lond lata fiskivinnuni heilar 25 miljardir krónur í ymiskum stuðli.” víðari skrivar portalurin at Í Føroyum verður lítil og eingin fiskivinnustuðul latin…”

Endurgivin grein frá 24timar.com 2011

17-09-11 01:01, Óli M. Lassen

Portalurin skilir, at kanningin av stuðulsskipanunum í ES, ikki er gjørd av ES, men av kønum fólki, sum hava innlit í viðurskiftini í felagsskapinum.
Undrunarvert kann tað tykjast, at fiskivinnan í ES sigst vera burðardygg við einum so stórum stuðulsískoyti, tá fiskivinnan í Føroyum, sum at kalla ongan stuðul fær, ikki sigst vera burðardygg.”

Tað er at fegnast um at pressan nú tekur hetta upp, og er tað heilt undrunarvert at vit hjá okkum hava megna at reka eina fiskivinnu við mestsum ongum stuðuli. Ein orsøk er heilt vist at vit fiska við sera gomlum og bíligum skipum. Og tað er eingin ivi um at neyðugt er við fiskivinnureformi í føroyum, har vinnan fær betri karmar at virka undir.

Vit prenta brot úr kanningini um eu stuðul til fiskivinnuna

“Hele 3,3 milliarder euro, (25,3 milliarder kroner) mottok EUs fiskerier i direkte og indirekte subsidier i 2009. Det er tre ganger så mye som de offisielle tallene EU pleier å oppgi, går det frem av en rapport laget av miljøgruppen Oceana som arbeider for å beskytte verdenshavene mot overfiske og forurensning. I følge organisasjonen er subsidiene i hele tretten EU-land større enn verdien av fiskefangstene.”

Rapporten er tilgjengelig her: The European Union and Fishing Subsidies

Keldur:www.kystmagasinet.no – portal.fo / Vilmund Jacobsen

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.