Home VinnutíðindiFiskivinna Nýggj bók um heimsins fiskivinnu

Nýggj bók um heimsins fiskivinnu

by OML

Mánadagin 5. juli kemur bókin “Fiskiskapur – fjølbroyttar ásetingar,” sum Óli Samró, búskaparfrøðingur og fiskivinnuráðgevi, hevur skrivað. Bókin lýsir, hvussu fiskivinnan kring heimin er skipað, og hvussu ymisku fiskivinnuskipanirnar virka og roynast á heimsins høvum.

Brot úr bókini:

“Fjølbroytt er, hvussu londini áseta, hvørjum fiskivinnan skal tæna, og hvør tað er, ið eigur fiskin. Í Føroyum er orðingin: “… ogn Føroya fólks.” Í Norra: … ligg til fellesskapet i Noreg”, í Íslandi: “…standi undir lífsafkomu og hagsæld þjóðarinnar”.

Í øllum londum eru stríðsmál millum samfelagsbólkar. Politisku og vinnuligu áhugamálini eru ymisk og stór.

Nøkur halda, at kvotur er besta loysnin, meðan onnur halda fiskidagar. Stríð er um, hvussu loyvir eiga at útlutast, eftir søguligum fiskiskapi ella boðin út á marknaði. Ósemja er um, annaðhvørt útlendingar kunna eiga fiskiskip og loyvir, ella ikki.

Áskoðanirnar eru nógvar.

Bókin “Fiskiskapur – fjølbroyttar ásetingar” fæst í bókabúðunum 5. juli 2016.

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.