3.9 C
New York
tirsdag, januar 26, 2021
Home Vinnutíðindi Tøkugjaldið forðar ikki fólki at fara til arbeiðis

Tøkugjaldið forðar ikki fólki at fara til arbeiðis

Tað er ikki skipanin við tøkugjaldi, sum er atvoldin til, at færri fólk í løtuni eru til arbeiðis at framleiða liðugt góðskaðar vørur. Tað svarar løgmaður millum annað í § 52a fyrispurningi frá Kára P. Højgaard, løgtingsmanni, um broyttu fortreytirnar fyri laksaframleiðslu í Føroyum.

– Tøkugjaldið er gjald fyri framíhjárættin til at ala laks á føroysku alifirðunum. Tøkugjaldið verður lagt á allan laks, sum verður tikin úr føroysku firðunum – uttan mun til, um laksurin verður seldur av landinum heilur, ella hann verður framleiddur til liðugtvøru, sigur Aksel V. Johannesen, løgmaður.

Svarið hjá løgmanni kann lesast her

- Advertisment -

Most Popular

Dj Dark – Chill Vibes

Seneste kommentarer