Home Tíðindir Strandarlandasamráðingar í London hesa vikuna

Strandarlandasamráðingar í London hesa vikuna

by OML

Hesa vikuna verða strandarlandasamráðingar í London um makrel, svartkjaft og norðhavssild.

Mánadagin og týsdagin verða samráðingar um makrel, har Føroyar hava formansskapin. Londini í makrelsemjuni frá 2014 Føroyar, ES og Noreg gjørdu semju í Clonakilty 23. oktober í ár um eina langtíðar umsitingarætlan og mest loyvdu veiðu fyri 2016. Eftir stendur frá tí samráðingarumfarinum at avgera, hvussu tey 15,6 prosentini í makrelsemjuni frá 2014 skulu býtast millum londini uttanfyri makrelsemjuna.

Mikudagin, hósdagin og fríggjadagin verða samráðingar um svartkjaft og norðhavssild. Stórmálini í hesum báðum samráðingarumførunum eru at royna semju um nýggj býti millum strandarlondini um svartkjaft og norðhavssild.

 

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.