Home Fólk & SamfelagLesarin skrivar Eldrarøktin ikki nøktandi

Eldrarøktin ikki nøktandi

by OML

Vit kunnu ikki liva við at tey eldru í eru á røktarheimið ikki fáa tað neyðugu pleygu tey hava tørv á. Hetta siga fleiri ávarandi í viðtalu við 24.FO

Í Klaksvík sigst at tað eru hendar niðurraðfestingar á deildunum á røktarheimunum. Lesari sigur, at har tað áður vóru 3 fólk á vakt nú bert eru 2 fólk á vakt og at hetta er alt ov lítið til at røkja tær arbeiðsuppgávur í eru á einari deild við røktartungum og dementum gomlum búfólkum.

Reinger er eisini út av lagi vánaligt. Tað lugtar snøkt sagt surt á fleiri røktarheimum siga ávarðand. Útlufting, og reingerð kundi hjálpt nógv. Støðan er ikki nøktandi og er neyðugt við fleiri starvsfólkum fyri at røkja røktaruppgávurnar á røktarheimunum.

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.