Home Vinnutíðindi Fleiri fólk í shipping vinnuni í Danmark

Fleiri fólk í shipping vinnuni í Danmark

by OML

Sjálvt um tað er kreppa á fleiri økjum innan sjóflutning og offshore vinnuna so økist talið av fólkið í sigla við skipum í hava danskt flag. Hetta skrivar danska reiðarafelagið.

Beskæftigelsen og antallet af studerende, som får en del af deres uddannelse i de danske rederier, stiger trods et historisk hårdt marked.Beskæftigelsen stiger i Det Blå Danmark

Kelda: https://www.shipowners.dk/presse/nyheder/beskaeftigelsen-stiger-i-det-bla-danmark/  – 02.11.2015

 

Maersk-kaptajn-med-kikkert-610x200Selvom hele det globale maritime marked er under hårdt pres i disse år, er det alligevel lykkedes de danske rederier at hæve det samlede beskæftigelsestal på danskflagede skibe og i danske rederikontorer marginalt med knap 1 % fra 2014 til i år. Samlet set beskæftiger rederierne 23.221 personer. Tallet dækker over ca. 6.000 ansatte i rederikontorerne og ca. 17.000 ansatte til søs. Heraf er ca. 45 % danske, 20 % europæiske og 35 % fra 3. lande.

”Det der gør mig allermest glad er, at antallet af studerende stiger. I alt beskæftiger og lønner de danske rederier mere end 1.300 studerende, som får den nødvendige sejltid, og vi ser markant flere trainees ude på rederikontorerne. Det er vigtigt, for at vi kan blive ved med at udvikle dansk skibsfart. Når vi så samtidig tager de benhårde markedsvilkår i betragtning, må vi konstatere, at dansk søfart står stærkt,” siger direktør Anne W. Trolle, Danmarks Rederiforening.

Antallet af danske studerende er steget med næsten 11 % til 853. Herudover beskæftiger rederikontorerne mere end 250 trainees – en stigning på 30 % siden 2014. Samlet udgør beskæftigelsen i Det Blå Danmark nu 107.886 personer.

Opgørelsen ”Skibsfarten i tal” fra Danmarks Rederiforening viser også, at den danske handelsflåde aldrig har været større. I januar 2014 var den danske bruttotonnage (bt) 12,3 mio. ton, mens den i juli 2015 udgjorde 15,5 mio.

”Bruttotonnagen er ingen garanti for større indtjening og flere danske arbejdspladser i rederierne. Det er dog et godt fundament for indflydelse og udviklingsmuligheder, at Danmark stadig er en af verdens største flagnationer. Og så er der ingen tvivl om, at der er en afsmittende effekt, som styrker hele den maritime klynges øgede vækstskabelse i Danmark,” siger Anne W. Trolle

Den samlede danskkontrollerede flåde er omkring 1.800 skibe, heraf opererer lidt over 1/3 – i alt 666 skibe – under dansk flag. I 2014 sejlede danske rederier 204,9 mia. kroner ind til betalingsbalancen, og skibsfarten udgør dermed ca. 20 procent af den samlede danske eksport. Mere end to tredjedele af eksporten går til vækstmarkeder uden for EU.

Myndir Mærsk

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.