Home Vinnutíðindi Ikki góð útlit fyri bingju flutning hjá Mærsk í 2015

Ikki góð útlit fyri bingju flutning hjá Mærsk í 2015

by OML

Maersk nedjusterer sine forventninger til 2015 resultatet. Gruppens nye forventning er et underliggende resultat på omkring 3,4 milliarder dollar, baseret på et underliggende resultat i Maersk Line på omkring 1,6 milliarder. Alle andre forretningsområder fastholder deres resultatforventninger.

Det tidligere forventede resultat, som blev offentliggjort i Halvårsrapporten, var et underliggende resultat på omkring 4,0 milliarder dollar, baseret på et underliggende resultatbidrag fra Maersk Line på over 2,2 milliarder dollar.

Gruppens foreløbige resultat for 3. kvartal er 778 millioner dollar med et underliggende resultat på 662 millioner. Det foreløbige resultat for årets første 9 måneder er 3.436 millioner dollar med et underliggende resultat på 3.080 millioner.

I 3. kvartal opnåede Maersk Line en gennemsnitlig fragtrate på 2.163 dollar/FFE mod 2.679 dollar/FFE i 3. kvartal 2014. Rederiet transporterede 2.427.000 FFE mod 2.401.000 FFE i 3. kvartal 2014, hvilket var lavere end forventet.

Et generelt fald i fragtraten i andet halvår på 100 dollar pr. FFE påvirker Maersk Lines resultat negativt med omkring 0,5 milliarder. Fald i fragtmængden på 100.000 FFE påvirker resultatet negativt med omkring 0,1 milliarder.

Markedsvilkårene har været svagere end Mærsk Gruppen forventede. Især markedet for container shipping er dårligere end ventet. Værst ser det ud i sidste del af 3. kvartal og i oktober. Maersk venter ikke det retter sig i resten af året og tilpasser Maersk Lines netværk

Gruppens kvartalsrapport for 3. kvartal 2015 vil blive offentliggjort den 6. november 2015.

Kelda:  A.P. Møller-Mæersk  – Tíðindaskriv mynd 24.fo

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.