Home Fólk & SamfelagPolitikkur Størra helvtin av sambandinum skilur ikki støðuna

Størra helvtin av sambandinum skilur ikki støðuna

by OML

Havi valt at lata meg stilla upp, fyri at gera mítt til, at vit sleppa av við fiskivinnupolitikkin hjá sitandi samgongu.

Fyri 23 árum síðan stillaði eg upp til kommunuval. Tað var bara ein orsøk og tað var at loysa ein ávísan trupulleika. Endamálið var ikki politiski sessurin, men at loysa ein trupullika. Nú er støðan á leið tann sama.

Uppstillingin hesaferð kom óvart á. Eg bleiv spurdur av einum skemtingarsomum manni. Eg noyddist at spyrja ein annan, um hetta var meint í álvara. Jú tað hevði verið umrøtt.

Niðurstøðan aftaná sera stutta umhugsunartíð var, at fiskivinnunýskipanin er ávegis at koyra samfelagið konkurs og tí eigi eg at gera alt, sum eg kann fyri at hjálpa. Endamálið er tí at fáa so nógvar atkvøður í tann pottin, sum kann skipa eina samgongu og avmarka skaðan av fiskivinnunýskipanini. Endamálið er ikki ein Løgtingssessur men at loysa ein ávísan trupulleika, sum kann loysast umvegis Løgtingssess.

Eg fari eg at royna mítt besta soleiðis at flokkurin og eg sjálvur fáa tær atkvøður sum krevjast.

Ein stórur trupulleiki er, at í Sambandsflokkinum tykist meirilutin ikki at skilja álvaran í støðuni. Fólk hava sjálvandi loyvi at hava ymiskar meiningar. Men fyrsta treytin fyri skilagóðari niðurstøðu er at útvega sær nøktandi upplýsingar til at taka støðu. Tað tykist verða galdandi at akademiskar niðurstøður verða gjørdar uttan á nakran hátt at gera brúk av upplýsingum sum eru til. At fara í samgongu við Javnaðarflokkin loysir ikki trupulleikarnar í fiskivinnuni og ei heldur aðrar av landsins trupulleikum.

Fólkaflokkurin dugir at selja boðskapin til tey rættrúgvandi úti á bygd, men eg vóni, at eg kann hjálpa til at styrkja boðskapin hjá heidningamissiónini í høvuðsstaðnum. Harumframt kann eg ivaleyst fáa sambandsfólk at skilja at ein atkvøða til sambandsflokkin í fiskivinnumálum ger sama skaða, sum ein Tjóveldis- ella Javnaðaratkvøða og tí eiga tey at velja Fólkaflokkin hesaferð.

Eivind Jacobsen

Strendur

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.