Home Fólk & Samfelag Røða: Røða løgmans fyri kongshúskinum á Bursatanga 23.august 2018

Røða: Røða løgmans fyri kongshúskinum á Bursatanga 23.august 2018

by OML

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen med Deres Kongelige Højheder Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine,

Det er mig en stor ære på vegne af det færøske folk at byde Deres Kongelige Højheder hjertelig velkommen til Færøerne! Vi har alle sammen set meget frem til at modtage hele Kronprinsfamilien.

Deres besøg er med til at styrke de tidløse bånd, der knytter sammen Færøerne og Danmark, vore lande og vore folk.

Det er mig også en stor glæde at byde Dem hjertelig velkommen til Tórshavn, en af verdens mindste hovedstæder. Men for os en storstad, ja, en verdensby.

I et essay beskriver den kendte forfatter Jørgen-Frantz Jacobsen Tórshavn og Færøerne således:

“Fra Torshavn kan man mod syd se lige ud i det store hav. Men går man op på højderne bagved byen og vender blikket mod nord, ser man kun heder og fjeldrygge. De fortoner sig den ene bag den anden, og i det fjerne rager tindene op, tågesvøbte og drømmende. “

Disse tågesvøbte og drømmende tinde, som Jørgen-Frantz Jacobsen beskriver, får Deres Kongelige Højheder mulighed for at opleve de kommende dage. Sammen skal vi nyde Færøernes særegne natur og kultur.

Deres Kongelige Højheder.

Vi har et værdifuldt venskab. Vi har en lang fælles historie. Her tænker jeg først og fremmest på alle de historiske, følelsesmæssige og familiemæssige bånd, som i hundredvis af år har knyttet os sammen. Det er næppe muligt at finde en familie på Færøerne, som ikke har slægtsmæssige bånd til Danmark.

Vi skal værne om vores dyrebare venskab, således at det forbliver dynamisk og levende. Og det kræver, at vi hele tiden tilpasser os.

Deres Kongelige Højheder

Ved Deres besøg påmindes vi om alt det, der binder os sammen, når verden ellers står for store og omfattende udfordringer.

Vi ønsker af hele vort hjerte, at Deres Kongelige Højheder får nogle begivenhedsrige og mindeværdige dage her sammen med os.

Góðu fólk, latum okkum rópa eitt 9-falt hurra fyri krúnprinsaparinum og børnum teirra.

Krúnprinsaparið og børn teirra leingi livi!

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.