Home Fólk & Samfelag Kunning um ein ovbyrjaða kommunulæknaskipan

Kunning um ein ovbyrjaða kommunulæknaskipan

Kommunulæknaøkið hevur ikki verið raðfest seinastu nógvu árini, og økið hevur leingi havt avbjóðingar við undirmanning. Økið er normerað til 34 kommunulæknar, men d.d. eru 23 størv við fastsettum læknum. Hini størvini eru annaðhvørt ómannað ella sett við skiftandi avloysarum. Í fjør var talið eitt skifti heilt niðri á 13 kommunulæknum. Tíbetur eru fleiri læknar komnir í starv síðan tá, men nú sær gongdin aftur út til at ganga skeiva vegin.

Hetta hava vit ferð eftir ferð gjørt avvarðandi mynduleikar vart við. Vit hava víst á, at neyðugt er við miðvísum arbeiði fyri at fáa størvini sett, umframt at neyðugt er at fáa normeringinga av størvum upp. Hetta vildi ført við sær, at færri borgarar eru til hvønn kommunulækna. og at vit tí kunnu veita eina góða tænastu til borgaran.

Vit vita væl, at ikki eru nóg nógvir serlæknar í almen medicin at fáa størvini sett beinanvegin. So tí er enn meira umráðandi at gera nakað munagott alt fyri eitt fyri at fáa læknarnar í ovbyrjaðu skipanini at halda fram, og at fáa nýggjar kommunulæknar í starv. Sum gongdin er nú, er skjótt at fleiri okkara velja fasta starvið frá.

Vinarliga
Nevndin í Kommunulæknafelag Føroya

- Advertisment -

Most Popular

Takið uppsøgnirnar aftur:

Eru einar Koronafríar Føroyar ikki ein góð søluvøra? Mæli til, at uppsagnirnar av øllum fólkum hjá AA og FAE verða trektar aftur beinanvegin. Og at...

Ferðslan á sama støði aftur

Síðani løgmaður setti samfelagið upp í ferð aftur fyri góðum mánaði síðani, er ferðslan spakuliga vaksin aftur, men tað var ikki fyrr enn í...

31. mai Altjóða roykfríur dagur

Í sambandi við Altjóða roykfría dagin, sum er 31. mai, vilja vit varpa ljós á okkara SMS-skipan "Kom og legg av". Fólkaheilsuráðið Filmur Í sambandi við Altjóða...

Ferðavinnufyritøkur kunnu fáa stuðul

Helgi Abrahamsen, landsstýrismaður í vinnumálum, fer nú í Løgtingið við einum hjálparpakka til ferðavinnuna.   Samstundis er greitt, at tann 15. juni ber aftur til at...

Seneste kommentarer