Sjónám

by OML

Í dag fingu teir í skipsatstøðaraflokkinum á Sjónámi prógv. Útbúgvingin til skipsatstøðara er altjóða góðkend og tekur 6 mánaðir.

Fyri at mynstra á dekkinum á einum handilsskipi, skal ein hava staðið skipsatstøðaraútbúgving.

Føroyar hava atlimaskap í IMO og hava tikið við øllum sáttmálum, sum IMO hevur staðið fyri. Ein av hesum sáttmálum er STCW, sum m.a. eisini ásetir innihaldið í skipsførara- og maskinmeistaraútbúgvingini, lýsir innihaldið í skipsatstøðaraútbúgvingini.

Tær 20 vikurnar á Sjónámi fevna um bæði bókligar og verkligar lærugreinar. Tað bókliga er 40% av útbúgvingini er bóklig og fevnir um m.a. arbeiði við sjókorti, støðuleika í skipum og hav- og umhvørvi. Tann verkligi parturin er 60% av útbúgvingini og fevnir m.a. um smiðjulæru, viðlíkahald og arbeiðstrygd.

Afturat koma ymisk skeið: trygdarskeið, bátaføraraskeið, eldsløkking og roykkaving, reinføriskeið, radioskeið, verndaransni og skeið í viðgerð við vandamiklum evnum.

Gestarøðari við hátíðarhaldið í dag var Ólavur Hansen, skipari hjá Skansa Offshore. Hann byrjaði sína starvsleið við skipsatstøðaraútbúgving fyri 25 árum síðan, og hann segði m.a. í taluni, at tað eru mangir føroyingar, sum eru byrjaðir við skipsatstøðaraútbúgvingini og umborð í einum fiskiskipi, og tað hevur víst seg, at hendan byrjanin er sera hent og eitt ógvuliga haldgott grundstøði fyri einari góðari starvleið á sjónum.

Nýggjur flokkur byrjar mánadagin.

 

F.v.: John Haldansen, Vestmanna, Bjartur Tórhalsson, Vestmanna, Janus Foldbo Holm, Streymnesi, Christian Larsen, Vági og Fróði Johansen, Signabø.

Janus Foldbo Holm fekk virðisløn frá Norðoya Sparikassa fyri framúr gott úrslit.

Bjartur Tórhalsson fekk virðisløn frá Betri banka fyri framúr gott úrslit.

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.