Home Fólk & SamfelagPolitikkur Hvar er nýskipanin fyri heimaflotan spyr Jógvan Skorheim, fiskimálaráðharran

Hvar er nýskipanin fyri heimaflotan spyr Jógvan Skorheim, fiskimálaráðharran

by OML

Eingin nýskipan soleiðis at heimaflotin kann standa seg betur og er hetta tann parturin av flotanum í er ringast fyri sigur Jógvan Skorheim.

Men fer eftir øllum har tað gongur gott, men samstundis ger man einki fyri at hjálpa teimum í eru ringast fyri. Einasta nýbrot er, at vit nú skulu fara frá fiskidøgum til kvotur og er hetta tað sum vinnan als ikki ynskir.

Hvat hevur man gjørt fyri at tryggja fleiri rættindi til heimaflotan ?

Video 24.FO

Skoreim-Hogni2017Fiskivinna from 24fo.net on Vimeo.

Hvar í nýskipaninini eru møguleikar hjá heimaflotanum at styrkja seg spyr Jógvan Skorheim. Fiskimálaráðharrin greiðir frá at tað er ein sorgarsøga við botnfiskinum undir Føroyum. Og tosar um útróðrarflotan og eina betri stovnsrøkt so fáa vit betur fiskiskap eftir hýsu og toski, viðari sigur fiskimálaráðharrin at tey hava útvega nógv nýggj rættindi. Og meir enn undanfarnar samgongur hava megna. Og nú eru samráðingar og royna vit at fáa enn fleiri rættindi. Men sigur hann at enda, at stovnsrøkt kann bjarga heimaflotanum.

Skriva hevur Óli M. Lassen ábýrgdarstjóri á 24.fo og reiðari – Des. 2017

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.