Home VinnutíðindiFiskivinna Hvar kemur toskurin frá ?

Hvar kemur toskurin frá ?

by OML

En torsk, der havner i en vestgrønlandsk fiskers garn, kan have startet sit liv som et æg flere forskellige steder. Den kan være ‘født’ ved selv Vestgrønland, men den kan også stamme fra Østgrønland eller enddog Island.

Problemet er, at man ikke umiddelbart kan se på den, hvor den er ‘født’ – eller gydt som det retteligt hedder – henne.

Samtidig vil torske svømme tilbage for selv at gyde, der hvor den kom fra.

Hvor kommer de fra?
Det gør det åbentlyst temmeligt besværligt at undersøge bestanden, samt udarbejde en fornuftig forvaltningsplan for den.

– Hvis vi forestiller os et område med torsk, som en slags lagkage. Hvor store dele af lagkagen udgør så torsk fra hver af de mulige gydeområder? Det er et vanskeligt spørgsmål at besvare, for det er ikke lige til at finde ud af, hvilken bestand en fanget torsk kommer fra, med mindre der anvendes DNA-analyser, forklarer seniorforsker Rasmus Hedeholm fra Grønlands Naturinstitut i en pressemeddelelse.

Les meira her

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.