24.FO
Home Fólk & Samfelag Politikkur Hildu seg ikki til arbeiðssetningin.

Hildu seg ikki til arbeiðssetningin.

Eftir síðsta løgtingsval bleiv arbeiðsbólkur settur, sum skuldi  gera  menningarætlan fyri alt føroyska sjúkrahúsverkið.  Í arbeiðsbólkinum vóru  eisini vælkvalificeraði  umboð fyri Klaksvíkar sjúkrahús.  Tey fóru  hugagóð og engageraði undir hetta arbeiðið.

Nú fyriliggur hendan “menningarætlan” og hon er ikki hugaligur lesnaður fyri norðoyingar.   Umboð í bólkinum fyri Klaksvíkar sjúkrahús eru skelkaði og hava  verið alment frammi og sagt, at tey kenna ikki úrslitið aftur.

Á umráðandi økjum fyri Klaksvíkar sjúkrahús er úrslitið hjá arbeiðsbólkinum blivið broytt við umskrivingini til føroyskt.   Niðurstøða er gjørd  um,  at vit skuldu hava eina felags sjúkrahúsleiðslu fyri alt sjúkrahúsverkið.  Hetta var als ikki við í arbeiðssetninginum.

Hetta kann best  sammetast við  næming, sum  fer til próvtøku og ikki heldur seg til givna evnið.  Givna evnið er ikki hansara sterka síða, og  tí  velur hann  at skriva ella tosa um okkurt annað. Úrslitið verður sjálvandi 03.

“Menningarætlanin” er snildisliga gjørd og allastaðni har tað snýr seg um virksemi á KS verða ymisk fyrivarni tikin,  í tann mun tað letur seg gera osv.

 

Framhald.

 

Elsebeth Mercedis Gunnleygsdóttur

Løgtingskvinna

- Advertisment -

Most Popular

SUMMAR VIÐ TJÓÐSAVNINUM

Tjóðsavnið hevur sett saman eina røð av spennandi upplivingartúrum í summar. Túrarnir venda sær til bæði børn og vaksin, sum vilja uppliva okkurt øðrvísi...

Fiskaaling, Tari og Hiddenfjord í týskum sjónvarpi

Arte TV, sum er knýtt at kenda týska tíðarritinum Der Spiegel, hevur framleitt eina sjónvarpssending Føroysk taraframleiðsla er partur av heimildarfilmi, sum týska Arte TV,...

Nú verður summar í havn

Herfyri sóknaðist kommunan eftir hugskotum til, hvat kommunan kann bjóða í summar. Knappliga 200 uppskot komu inn, og stívliga helvtin vóru hugskot um, hvat kann...

Fregnartanastan hjá verjuni sigur at danskir stovnar og fyritøkur er í vand fyri njósning á netinum

Les fragreiðingina her frá donsku fregnartænastuni hjá verjuni. Hóttanarmeting frá CFCS fyri 2020 Center for Sybersikkerhed Forsvarets Eterretningstjeneste vurderer, at danske myndigheder og virksomheder er truet...

Seneste kommentarer