Home Fólk & Samfelag Politikkur Tænastur til vinnulívið og vinnulig átøk verða uppraðfest

Tænastur til vinnulívið og vinnulig átøk verða uppraðfest

Hesa vikuna hevur Uttanríkis- og vinnumálaráðið havt árligu evnisdagarnar fyri sendifólkunum á føroysku sendistovunum og starvsfólkum í uttanríkistænastuni. Endamálið við hesum evnisdøgum er at savna uttanríkistænastuna fyri at viðgera virksemi og fokusøki hjá sendistovunum.

Á skránni vóru m.a. fundur við løgmann, landsstýrismannin í fiskivinnumálum og landsstýrismannin í uttanríkis- og vinnumálum um raðfestingarnar hjá landsstýrinum á uttanríkisøkinum. Eisini var fundur við Útflutningsráðið um tørvin hjá vinnuni á tænastum frá sendistovunum. Harumframt nýttu sendifólkini høvi at hava fundir við fyritøkur og stovnar, og onnur sum sendistovurnar veita tænastur til.

Marknaðarføring av føroyskari vinnu er fokusøki í uttanríkispolitikkinum hjá landsstýrinum. Landsstýrið hevur tí sett sær fyri at bøta um fortreytirnar fyri styrktum samstarvi millum sendistovur og vinnuna. Á fíggjarlógini er játtanin til sendistovurnar hækkað, og serstøk konta á 1 mió. kr., sum skal nýtast til átøk at marknaðarføra føroyska vinnu, og ætlanin er at fremja hesi átøk í samstarvi millum uttanríkistænastuna og vinnuna.

(Mynd: Kate Sanderson, sendikvinna í Brússel, Poul Michelsen, landsstýrismaður í uttanríkis- og vinnumálum, Petur Petersen, sendimaður í Reykjavík, Bjørn Kunoy, sendimaður í Moskva, Sigmundur Ísfeldt, sendimaður í Keypmannahavn og Áki Johansen, sendimaður í London.)

- Advertisment -

Most Popular

Takið uppsøgnirnar aftur:

Eru einar Koronafríar Føroyar ikki ein góð søluvøra? Mæli til, at uppsagnirnar av øllum fólkum hjá AA og FAE verða trektar aftur beinanvegin. Og at...

Ferðslan á sama støði aftur

Síðani løgmaður setti samfelagið upp í ferð aftur fyri góðum mánaði síðani, er ferðslan spakuliga vaksin aftur, men tað var ikki fyrr enn í...

31. mai Altjóða roykfríur dagur

Í sambandi við Altjóða roykfría dagin, sum er 31. mai, vilja vit varpa ljós á okkara SMS-skipan "Kom og legg av". Fólkaheilsuráðið Filmur Í sambandi við Altjóða...

Ferðavinnufyritøkur kunnu fáa stuðul

Helgi Abrahamsen, landsstýrismaður í vinnumálum, fer nú í Løgtingið við einum hjálparpakka til ferðavinnuna.   Samstundis er greitt, at tann 15. juni ber aftur til at...

Seneste kommentarer