Home Fólk & Samfelag Avtala um vitanet undirskrivað

Avtala um vitanet undirskrivað

by OML

18 desembur vóru tvær samstarvsavtalur um Vitanet undirskrivaðar, onnur millum Tórshavnar kommunu og Pf. Elektron, og hin millum Mentamálaráðið og Tórshavnar kommunu.

Læru- og skúlafyrisitingarskipanin Vitanet verður nú sett í verk í fólkaskúlunum í Tórshavnar kommunu.

Í farnu viku samtykti Tórshavnar býráð einmælt at seta í verk læru- og skúlafyrisitingarkskipanina Vitanet í fólkaskúlunum í Tórshavnar kommunu.

Vitanet er ein sonevnd LMS-skipan (learning management system), ið m.a. inniheldur upplýsingar um skúlan, læraran, flokkin og næmingin. Allir viðkomandi áhugabólkar kunnu fylgja skúlagongdini hjá næminginum viðvíkjandi tímatalvu, skúlating/heimaarbeiði, uppmøting og talmetum (karakterir) vm.

Vitanet er ein skipan, ið P/F Elektron upprunaliga hevur ment fyri Mentamálaráðið. Í nøkur ár hevur nú fyrrverandi Tórshavnar Kommunuskúli roynt skipanina. Skipanin verður í løtuni fult íverksett í Skúlanum á Fløtum (áður Venjingarskúlin og Tórshavnar Kommunuskúli).

Sum liður í uppgávunum hjá Tórshavnar kommunu sbrt. fólkaskúlalógini at verða skúlamyndugleiki á staðnum, ynskir Tórshavnar kommuna í samstarvi við Mentamálaráðið í 2016 at fáa íverksett Vitanet í fólkaskúlunum í kommununi, næmingatalið er uml. 3.000.

Við at seta Vitanet í verk er ætlanin at hava góð, effektiv og nýmótans KT-amboð tøk til heim og skúla, ið ætlandi skal gera brúkið og umsitingina av hesum viðurskiftum smidliga og nýmótans. Ætlanin er komandi árini í stigum saman við P/F Elektron at menna skipanina við enn fleiri hentleikum. Eisini verður skipaður ein stýrisbólkur við umboðum fyri kommunu, skúlar og Nám.

Málið er, at allir teir stóru fólkaskúlarnir – t.e. Eysturskúlin, Skúlin við Løgmannabreyt, Hoyvíkar skúli, Skúlin á Argjahamri, Sankta Frans Skúli, Kollafjarðar Skúli, umframt Skúlan á Fløtum, hava íverksett Vitanet klárt at taka í nýtslu til skúlaárið 2016/17 og hinir koma við hareftir.

Málið hjá Tórshavnar kommunu og Mentamálaráðnum er, at allir fólkaskúlar í Føroyum eisini fáa í boði og høvið at íverkseta Vitanet. Eisini er møguleiki fyri, at miðnámsskúlar koma við, um skipanin passar til teirra tørv.

Á ovaru myndini síggjast Ingibjørg Berg, kommunustjóri, Jákup Alfredsson Olsen, Pf. Elektron, Kjartan Thomassen, stjóri á Pf. Elektron, Heðin Mortensen, borgarstjóri, Poul Gert Hansen, aðalstjóri í Mentamálaráðnum, Helena Dam á Neystabø, forkvinna í mentamálanevnd Tórshavnar býráðs, Sigurð Ó. Vang, mentamálaleiðari hjá Tórshavnar kommunu, Katrin Ellingsgaard, málsviðgerði hjá Tórshavnar kommunu, Bjarni Vilhelm, deildarstjóri í Mentamálaráðnum, Regin Marnersson, stjóri á Námi, og Hendrik Jacobsen, KT-ráðgevi á Námi.

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.