24.FO
Home Vinnutíðindi Fiskivinna Føroyar og Noreg hava gjørt avtalu um fiskirættindi

Føroyar og Noreg hava gjørt avtalu um fiskirættindi

Fiskimálaráðið

Føroyar og Noreg hava skrivað undir avtalu um sínámillum fiskirættindi fyri 2016 eftir samráðingar í Tórshavn tann 11. og 12. desember. Avtalan er at kalla á sama støði sum í fjør viðvíkjandi býti av kvotum, men tó er sínámillum atgongdin avmarkað nakað.

Føroysk skip hava komandi ár loyvi at fiska 4.121 tons av toski, 900 tons av hýsu, 800 tons av upsa og 200 tons av øðrum fiskasløgum í norskum sjógvi. Harumframt fáa føroysk skip atgongd at fiska 4.000 tons av toski og 350 tons av hýsu, sum eru fingin til vega í sínámillum avtaluni við Russland, í norskum sjógvi. Toskakvotan við Svalbard verður 1.822 umframt 443 tons av øðrum fiskasløgum, og hon er óbroytt. Eisini er føroyskum skipum loyvt at fiska sína makrelkvotu í økinum við Jan Mayen.Norsk skip fáa í 2016 loyvi at fiska 2.000 tons av longu og blálongu, 1.700 tons av brosmu, 567 tons av upsa og 800 tons av øðrum fiskasløgum í føroyskum sjógvi. Eisini fáa norsk skip eina kvotu av makreli í føroyskum sjógvi uppá 4.369 tons. Harumframt fáa norsk skip atgongd at fiska 34.800 tons av svartkjafti í føroyskum sjógvi í 2016.

Mynd: Andras Kristiansen, samráðingarleiðari fyri Føroyar, og Ann-Kristin Westberg, samráðingarleiðari fyri Noreg. Myndin er tikin, eftir at avtalan varð undirskrivað fyrrapartin fríggjadagin 11. desember.

Kelda & mynd:fisk.fo

- Advertisment -

Most Popular

Føroyar og USA styrkja samstarvið

Jenis av Rana, landsstýrismaður í uttanríkis- og mentamálum, hevur í dag havt fund við amerikanska uttanríkisráðharran Mike Pompeo. Undir fundinum fegnaðust teir um góðu...

Eldur í bili í tunnilinum

Í kvøld umleið klokkan 20.30 kom eldur í ein bil í var á veg gjøgnum tunnilin millum Árnafjørð og Klaksvík. Nógvur roykur er frá...

Kommunuætlan til hoyringar

Kommunuætlanin fyri Tórshavnar kommunu árini 2020-2035 er til hoyringar, og tað er hon til 10. august í ár. Uppskotið til kommunuætlan ber til at lesa...

Stigvís avvenjing gevur besta úrslitið

Seinasta kanningin hjá Fólkaheilsuráðnum vísti at 18% av føroyingum omanfyri 18 ár roykja dagliga. Nógv, sum roykja, ynskja at leggja av. Men tað kann...

Seneste kommentarer