24.FO
Home Fólk & Samfelag Samhaldsfasti hava stóran leiklut í nýggju pensjónsskipanini

Samhaldsfasti hava stóran leiklut í nýggju pensjónsskipanini

Samhaldsfasti Eftirlønargrunnurin skal hava ein størri leiklut í nýggju pensjónsskipanini. Tað svarar løgmaður millum annað í einum skrivligum § 52a  fyrispurningi frá Kári P. Højgaard, løgtingsmanni, um Samhaldsfasta

– Mín persónliga hugsan er, at Samhaldsfasti Eftirlønargrunnurin skal hava ein størri leiklut í nýggju pensjónsskipanini. Hvussu stóran leiklut Samhaldsfasti Eftirlønargrunnurin skal hava, verður ein partur av arbeiðinum hjá politiska fylgibólkinum, har málið er at finna eina breiða semju. Fremsta orsøkin er helst hon, at Samhaldsfasti er ein arbeiðsmarknaðareftirlønarskipan, meðan fólkapensjónin er ein sosial pensjónsskipan. Ætlanin við nýggju pensjónsskipanini er m.a. at fáa betri samsvar og samanhang millum hesar báðar skipanirnar, svarar løgmaður millum annað.

Í samgonguskjalinum er ásett, at arbeiðið í pensjónsbólkinum heldur fram. Arbeiðið fer av álvara í gongd fyrst í nýggja árinum. Miðað verður ímóti at leggja uppskot fyri Løgtingið í komandi tingsetu. Settur verður ein politiskur fylgibólkur at fylgja arbeiðinum.

Svarið hjá løgmanni til Kára P. Højgaard kann lesast her

- Advertisment -

Most Popular

Varaleiðari

Vit søkja eftir einum varaleiðara 40 tíma viku. (møguleiki er fyri færri tímum) at byrja 10.august 2020 ella eftir nærri avtalu. Arbeiðstíðin er vanliga...

Rørsla í Føroyum

ÍSF og Fólkaheilsuráðið ætla at fáa føroyingar at røra seg, og røra tit tykkum nóg nógv, kunnu tit vinna eitt vikuskifti í Mykinesi, sum...

Námsfrøðingar

Vit søkja eftir 3 námsfrøðingum at byrja 10.august 2020, ávíkavist 1 námsfrøðing á 40 tímar um vikuna (møguleiki fyri niðursetta tíð) 1 námsfrøðing á 30 tímar...

Politiet standser efterforskningen af mulig skattesvig i PF Betri

Færøernes Politi standser efterforskningen af mulig skattesvig i P/F Betri (tidligere EIK Banki) Færøernes Politi har i dag besluttet at standse efterforskningen i sagen mod...

Seneste kommentarer