Home VinnutíðindiFiskivinna Strandarlandasamráðingarnar hesa vikuna í London loknar

Strandarlandasamráðingarnar hesa vikuna í London loknar

by OML

Samráðingarnar í London hesa vikuna millum strandarlondini um makrel, svartkjaft og norðhavssild eru av á hesum sinni.

Mánadagin og týsdagin royndu Føroyar, ES og Noreg at koma ásamt um at býta goymsluna uppá 15,6 prosent til londini, ið eru uttanfyri makrelsemjuna frá 2014. Hóast hetta ikki eydnaðist á hesum sinni, er føroyska støðan tó hon sum formansland, at londini eiga at umhugsa at taka málið upp til máls enn einaferð í næstum.

Mikudagin, hósdagin og fríggjadagin vóru samráðingar um eitt nýtt býti av svartkjafti og norðhavssild, har ávikavist Ísland og Noreg høvdu formansskapin. Eingin semja fekst í lag um hesar báðar stovnar. Sum støðan er í løtuni røkist alt fyri, at londini fara at áseta sær einsæris kvotur fyri 2016.

Tá ið samráðingar verða um fiskiskapin eftir svartkjafti, norðhavssild og makreli fyri 2017, verður tað eftir skipanini ES, sum verður formansland fyri samráðingarnar um allar hesar tríggjar stovnar.

fisk.fo

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.