Home Fólk & Samfelag Trygdarskeiðið – eitt altjóða krav

Trygdarskeiðið – eitt altjóða krav

by OML

Ásetingarnar í nýggju kunngerðini um trygdarskeið fyri manningar á fiskiskipum hava verið umrøddar í fjølmiðlunum og fólk hava sett spurnartekin við longdina á komandi skeiðunum, sum er 3 vikur.

Skeiðið er eitt krav til tey, sum fyrstu ferð skulu mynstra við fiskiskipi eftir tann 1. januar 2017. Kravið er ikki galdandi fyri verandi manningar á fiskiskipum.

Sambært lóg um útbúgving av manning á skipum, skulu serskeið skipast, sum eftir altjóða krøvum eru neyðug fyri manningina. Ásetingin viðførur, at hvørja ferð nýggja krøv verða sett til manningarnar um útbúgving ella skeið, skal skúlin kunna veita hesi.

Í kunngerð frá Vinnumálaráðnum nr. 105 frá 5. august 2015 um sjóvinnubrøv og førleikakrøv til manning við skipum, er ásett eitt krav um trygdarskeið sambært STCW-F kap. III/1, sum er eitt altjóða krav fyri manning á fiskiskipum.

Fyri at lúka kravið hevur Mentamálaráðið lýst kunngerð, sum gevur skúlunum heimild og vegleiðing um nevnda trygdarskeið. Skeiðið verður væntandi boðið út fyrst í komandi ári. Tað er ikki tikin avgerð um kostna fyri nevnda skeið.

Mentamálaráðið, 26. november 2015

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.