24.FO
Home Fólk & Samfelag Landsstýrismaðurin fingið talgilda Samleikan

Landsstýrismaðurin fingið talgilda Samleikan

Fíggjarmálaráðið

Jørgen Niclasen fer nú undir at royndarkoyra talgilda Samleikan saman við 100 øðrum føroyingum. Í heyst kunnu allir føroyingar brúka skipanina.

Talgildu Føroyar seta nú Samleikan og Vangan í verk. Tað verður gjørt í stigum, og í hesum sambandi fekk Jørgen Niclasen, landsstýrismaður í fíggjarmálum, sín føroyska Samleika í dag.

Samleikin er nýggj talgild innritan og undirskrift hjá føroyingum. Landsstýrismaðurin royndi nýggju sjálvgreiðsluna, har hann tók samleikaappina niður á fartelefonina, tók mynd av passinum og sær sjálvum og stovnaði sær ein samleika. Síðan vóru upplýsingarnar eftirkannaðir hjá brúkaratænastuni, ið kundi vátta, at upplýsingarnar og samleikaprógvið samsvaraði.

Samleikin fer millum annað at kunna brúkast til at rita inn á Vangan, sum nýggi tænastuportalurin til borgarar eitur. Á Vanganum vera at byrja við á leið 40 nýggjar sjálvgreiðslur og tænastur frá ymiskum almennum stovnum at finna. Harumframt verður atgongd eisini til Mínboks í nýggjum hami. Vangin fer at gera tað lættari, skjótari og tryggari hjá føroyingum at avgreiða egin viðurskifti talgilt. Næsta ár fara føroysku peningastovnarnir eisini at bjóða kundum sínum at brúka Samleikan fyri at fáa atgongd til netbankan.

Landsstýrismaðurin fer í summar, saman við 100 øðrum, sum umboða ein breiðan skara av føroyingum, at royndarkoyra Samleikan og Vangan. Við eini stigvísari íverksetan vilja Talgildu Føroyar tryggja, at loysnir og mannagongdir eru væl royndar, áðrenn allir føroyingar í heyst fáa í boði at brúka Samleikan og Vangan.

- Advertisment -

Most Popular

Fiskaaling, Tari og Hiddenfjord í týskum sjónvarpi

Arte TV, sum er knýtt at kenda týska tíðarritinum Der Spiegel, hevur framleitt eina sjónvarpssending Føroysk taraframleiðsla er partur av heimildarfilmi, sum týska Arte TV,...

Nú verður summar í havn

Herfyri sóknaðist kommunan eftir hugskotum til, hvat kommunan kann bjóða í summar. Knappliga 200 uppskot komu inn, og stívliga helvtin vóru hugskot um, hvat kann...

Fregnartanastan hjá verjuni sigur at danskir stovnar og fyritøkur er í vand fyri njósning á netinum

Les fragreiðingina her frá donsku fregnartænastuni hjá verjuni. Hóttanarmeting frá CFCS fyri 2020 Center for Sybersikkerhed Forsvarets Eterretningstjeneste vurderer, at danske myndigheder og virksomheder er truet...

Læra av Bakkafrost

Hugaligt hevur verið at eygleitt byggingina av størstu smoltstøð av sínum slag í heiminum. At síggja til hevur arbeiðið verið tilrættalagt fyrimyndarliga við planlegging,...

Seneste kommentarer