24.FO
Home Fólk & Samfelag Kunning um ein ovbyrjaða kommunulæknaskipan

Kunning um ein ovbyrjaða kommunulæknaskipan

Kommunulæknaøkið hevur ikki verið raðfest seinastu nógvu árini, og økið hevur leingi havt avbjóðingar við undirmanning. Økið er normerað til 34 kommunulæknar, men d.d. eru 23 størv við fastsettum læknum. Hini størvini eru annaðhvørt ómannað ella sett við skiftandi avloysarum. Í fjør var talið eitt skifti heilt niðri á 13 kommunulæknum. Tíbetur eru fleiri læknar komnir í starv síðan tá, men nú sær gongdin aftur út til at ganga skeiva vegin.

Hetta hava vit ferð eftir ferð gjørt avvarðandi mynduleikar vart við. Vit hava víst á, at neyðugt er við miðvísum arbeiði fyri at fáa størvini sett, umframt at neyðugt er at fáa normeringinga av størvum upp. Hetta vildi ført við sær, at færri borgarar eru til hvønn kommunulækna. og at vit tí kunnu veita eina góða tænastu til borgaran.

Vit vita væl, at ikki eru nóg nógvir serlæknar í almen medicin at fáa størvini sett beinanvegin. So tí er enn meira umráðandi at gera nakað munagott alt fyri eitt fyri at fáa læknarnar í ovbyrjaðu skipanini at halda fram, og at fáa nýggjar kommunulæknar í starv. Sum gongdin er nú, er skjótt at fleiri okkara velja fasta starvið frá.

Vinarliga
Nevndin í Kommunulæknafelag Føroya

- Advertisment -

Most Popular

Børn og ung skulu hava frítíðarkort

 Vit vilja raðfesta børn og ung, gera tað lættari hjá øllum at gerast partur av frítíðarlívinum í kommununi og samstundis geva ein fíggarligan lætta...

Millum korona og pakkaloysnir í høvuðsstaðnum

Tíðargrein Óli M. Lassen, siviløkonomur Eg veri oftani spurdur um vit ikki skjótt fáa afturgongd í búskapinum og kemur ikki ein kreppa ?. Útsagnir sum...

Klaksvíkar kommuna og framtíðin

- rakstur, íløgur og langtíðarætlanir  Vinnuligur framburður við treystum íløguhugi í vinnuna hava skapt og skapa framvegis stóra framgongd í Klaksvík. Søgan vísir okkum á...

Føroyingar fáa CPR-nummar

Landsstýrið fer bæði at gera tað smidligari at samskifta við danskar myndugleikar og fáa atgongd til danskar skipanir. Í næstum verður eitt uppskot latið...

Seneste kommentarer