Home Fólk & Samfelag Hvat nýtir Reyði Krossur peningin til

Hvat nýtir Reyði Krossur peningin til

by OML

Tá Reyði Krossur ger innsavningar í danska kongaríkinum so fer peningurin til nógv ymisk hjálpararbeiðir.

Reyði Krossur er heimsins stórsti hjálparfelgsskapur og fara einans 6% til umsiting.

Reyði Krosur
Foto: Miriam Nielsen

Tú kanst lesa meira um Reyða Kross her:

Underernæret barn fra Niger -Foto: Julie Lorenzen

37 % til katastrofer og nødhjælp

Vi hjælper folk, som rammes af krige, kriser eller katastrofer. Vores 16 mio. frivillige i 189 lande sørger, for vi altid er til stede og kan rykke hurtigt ud. Sendes pengene ikke af sted med det samme, havner de i vores katastrofefond. Den sikrer, at der altid er midler, så vi hurtigt kan rykke ud, når jordskælvet og oversvømmelsen rammer, eller nye konflikter bryder ud.

21 % til udviklingsarbejde og katastrofeforebyggelse

Vi investerer penge i udvikling og fremgang i verdens fattige lande. Vi har fokus på at styrke samfund og mennesker, så de er i stand til at klare sig selv og stå bedre imod, når en ny katastrofe rammer. Pengene bliver for eksempel brugt på sundhedsklinikker, brønde og sikring af kyster. Det gør vi verden

14 % til genbrug

Vi investerer en del af vores midler i driften af Røde Kors butikkerne. De penge, vi investerer i vores butikker, skaber et stort overskud gennem salg af genbrug til danskerne. Salget af genbrug hjælper mennesker ude i verden og i Danmark og sørger samtidig for at tøj og møbler, der ellers ville samle støv, får nyt liv.

11 % til hjælpearbejdet i Danmark

Vi bruger penge på at understøtte det store sociale arbejde, som frivillige i Røde Kors udfører herhjemme. Det er for eksempel Vågetjenesten, der skal sikre, at ingen dør alene, besøgstjeneste for ensomme mennesker, netværk for familier i en socialt sårbar situation og aktiviteter i landets fængsler, hvor vi arbejder for at gøre overgangen fra fængsel til frihed bedre. Herudover hjælper vores frivillige med at integrere flygtninge i lokalsamfundet og i København og Aarhus driver vi en lægeklinik for udokumenterede migranter.

6 % til administration

Vi bruger også midler på at sikre, at vores organisation fungerer og understøtter hjælpearbejdet bedst muligt. Vi kan ikke sende hjælpen ubeskåret videre uden hvert år at bruge penge på it-udstyr, rekruttering af dygtige medarbejdere og sikre, at pengene havner i de rigtige lommer.

6 % til indsamling

Vi investerer hvert år en del af vores midler i nye indsamlingsaktiviteter, der skaffer penge til hjælpearbejdet ude og hjemme. Det er ikke gratis at samle penge ind, men vi sørger altid for at indsamle flere penge, end vi bruger, så der i sidste ende er flere midler til udsatte mennesker, der har brug for vores hjælp.

3 % til førstehjælp og samaritter

En del af vores midler bruger vi i Danmark til at afholde førstehjælpskurserog som samaritter at yde hjælp på f.eks. festivaller og til idrætsbegivenheder. Området er dog samtidig et forretningsområde, som hvert år giver et overskud. Overskuddet bruger vi blandt andet til at forbedre vores undervisning.

2 % til oplysning

Vi bruger en lille del af vores årlige midler på at informere den danske befolkning om vores hjælpearbejde i Danmark og ude i verden. Det er penge givet godt ud for jo flere, der kender til vores indsats for udsatte og sårbare mennesker, desto flere bakker op om arbejdet, og desto flere mennesker kan vi hjælpe.

 

 

Reyði Krossur Føroya

Við sjálvbodnari orku tálmar og bøtur Reyði Krossur Føroya um menniskjaliga neyð, líðing og mismun. Reyði Krossur er heimsins størsti hjálparfelagsskapur. Vit hjálpa í gerandisdegnum og tá stór vanlukka er. Frá fyrstahjálparkassanum í bilinum til kríggj hinumegin jørðina. Vit leggja dent á alheims hjálpararbeiði okkara og sosialu íløgu okkara í Føroyum. Vit eyðmerkja tey, ið eru mest viðkvom og tryggja at virki okkara er miðvíst teimum.

Vitja heimasíðuna hjá Reyða Krossi í Føroyum her 

Reyði Krossur byggir á sjey aðalreglur, ið eru felags fyri øll Reyða Kross feløg í heiminum. Tær eru galdandi og vegleiðandi fyri alt okkara virki. Tær eru okkara grundarsteinur.

At vera menniskjanslig:

Reyði Krossur, ið tók seg upp av einum ynski um at veita ópartíska hjálp til særd á vígvølli, roynir tjóðskaparliga og altjóða at forða fyri og linna menniskjansliga líðing, hvagar hon enn er. Endamálið hjá Reyða Krossi er at verja lív og heilsu, tryggja virðingina fyri menniskjanum, umframt at fremja sínámillum semju, vinalag, samstarv og varandi frið millum øll fólkasløg.

At vera ópartísk:

Reyði Krossur veitir hjálp uttan fyrilit fyri tjóðskapi, rasu, trúgv, sannføring, klassa ella politiskar hugburðir. Reyði Krossur strembar eftir at milda líðingar hjá menniskjum og virkar bert út frá teirra tørvi og hjálpir teim fyrst, ið eru í størstu neyð.

At vera uttanveltað:

Fyri í heilum at hava álitið hjá øllum má Reyði Krossur ikki fara í parti í fíggindaskapum ella nakrantíð vera uppi í ósemjum av politiskum, rasuligum, trúarligum ella ideologiskum slagi.

At vera óheft:

Reyði Krossur er óheftur. Tey tjóðskaparligu Reyða Kross feløgini skulu hjálpa teirra stjórnum í tí humanitera hjálpararbeiðinum og halda lóggávurnar í einstøku londunum, men tey mugu altíð varðveita teirra sjálvstýri, so tey altíð kunnu virka út frá aðalreglunum hjá Reyða Krossi.

At vera sjálvboðin:

Reyði Krossur er ein sjálvboðin hjálparfelagsskapur, ið ikki á nakran hátt er eggjaður av peningaligum fyrimuni.

At vera ein eind:

Bert eitt Reyða Kross felag kann vera í hvørjum landi sær. Felagið skal vera opið fyri øllum og skal kunna inna sítt humanitera arbeiði kring alt landið.

At vera algildug:

Reyði Krossur er ein heimsumfatandi rørsla, har tey tjóðskaparligu Reyða Kross feløgini hava somu støðu og saman hava ábyrgd og skyldu til at hjálpa hvør øðrum.

You may also like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.